___________________________

Grand Salon
Maitres de coiffure
Wijnkade 15
3011 VZ Rotterdam
010 412 09 06 of 010 412 07 26
Routeplanner
___________________________

Grand Salon werkt uitsluitend
volgens afspraak. Wij adviseren u,
uw reservering minimaal 7 werkdagen voor uw bezoekdatum te maken.

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Gesloten
08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
08.30 - 17.30
08.30 - 20.00
08.30 - 14.00
Gesloten
 
De Geschiedenis van de Grand Salon

Nadat mevrouw Violette De Grund al enkele decennia haar kap- en schoonheidssalon aan de voorschoterlaan te Rotterdam Kralingen succesvol had geleid, besloot zij in 1979 dat het tijd werd voor uitbreiding. Het moest een beautycentrum met allure worden. Een centrale plek in het hard van stad en de plaats waar het, op het gebied van haar- en schoonheidsverzorging allemaal gebeurt. In 1980 opende zij haar salon aan de Wijnkade in Rotterdam. Gelegen achter het Maritiem Museum, op de plaats waar van oudsher vele schepen hun handelswaar aan wal brachten en waar ook nu nog de oude Leuvehaven tot in het stadshart reikt. Daar, op die historische plek, begon het rotterdamse leven in 1980 weer ouderwets te bruisen. De Grund Intercoiffure had haar intrede gedaan in het hernieuwde centrum en Rotterdam zou het weten!

In 1987 trad Willem van der Lugt bij haar in dienst, Door hun samenwerking kwam er een grotere constante factor in de leiding van deze bijzondere salon. Naar aanleiding van dit succes traden op 1 Januari 1990 Willem van der Lugt en zijn partner Hans Bongaards toe als mede-eigenaren van de Grund Intercoiffure om samen met Violette de Grund de nieuwe directie te vormen.

In 1984 verzorgde Violette de Grund een van de eerste TV metamorfoses in de geschiedenis van de Nederlandse televisie in het programma 'Avro's Service Salon'. Dit succesvolle optreden bleek enkele jaren later de aanleiding van de toenmalige programmadirectie van Rijnmond TV, om het voorstel van Violette de Grund, in een wekelijks terugkerend programma een metamorfose te laten zien, te honoreren. Het bleek een succesformule te zijn! Van 1991 tot 1994 werd daar door het team van De Grund Intercoiffure, een wervelende invulling aan gegeven. Eind 1996 trok Violette de Grund zich terug uit de directie van De Grund Intercoiffure.

Op 1 Januari 1997 gingen Willem van der Lugt en Hans Bongaards met hun salon verder onder de naam: Grand Salon, Maîtres de Coiffure. In de daaropvolgende jaren heeft Grand Salon aan vele TV- metamorfoses op de landelijke zenders meegewerkt. Als freelance stylist van magazines als 'Elegance' en 'Nouveau', heeft Willem van der Lugt spraakmakende fotoreportages en artikelen gemaakt. Inmiddels is er bij Grand Salon, in navolging van wat eens door Violette de Grund was opgestart, een traditie ontstaan op het gebied van de styling en begeleiding van grote mode events en coutureshows.

In September 2005 kwam stylist Hedwich Vigelandzoon in dienst van het bedrijf. Op 1 Januari 2011 is hij aangetreden als artistiek directeur van Grand Salon en is mede daardoor verantwoordelijk voor alle styling werkzaamheden van het 'creative team' in binnen en buitenland.