De feiten en fabels over hairweaves

Overweeg jij om hairweaves te laten zetten? Waarschijnlijk droom je dan al een tijdje van een volle bos haar. Je eigen haar wil maar niet groeien, of je hebt misschien dun haar zonder volume. Om deze redenen zijn hairweaves de ideale optie. Weaves zijn prettig voor vrouwen zonder geduld. We weten dat veel vrouwen graag de stap willen zetten naar weave extensions. Toch doen velen het niet, omdat er nogal wat fabels bestaan over weaves. Heb jij onderstaande fabeltjes over weave extensions weleens gehoord? Maak je daar geen zorgen over! Als experts op het gebied van hairstyling weten wij wel beter.

Fabel: hairweaves zien er nep uit

Het is natuurlijk een horrorscenario om met een paar droge stroken op je hoofd te lopen na het plaatsen van weaves. We kennen allemaal wel een paar celebrity’s die daar een voorbeeld van zijn. Ook hebben we allemaal wel een buurvrouw of andere kennis die niet erg kritisch op haar kapper lijkt te zijn. Zo wil je er zelf niet uitzien. Kortom: hair weaves lijken nep en zijn dus lelijk! Maar meestal gaat het in zulke gevallen om synthetisch haar. Echte hair weave extensions zien er veel mooier uit.

Kwaliteit boven alles

Dit is dus een fabel. Het hangt echt van de kwaliteit van het haar af en de manier waarop de weaves zijn gezet. De weaves waarmee wij werken zijn van natuurlijk en Remy-gesorteerd haar. De haarstukken zijn dus van echt mensenhaar. Remy-gesorteerd houdt in dat de haarschubben allemaal in dezelfde richting wijzen, net als bij je eigen haar. Dat zorgt ervoor dat je echt geen verschil ziet. Bovendien doen wij als professionele stylisten er alles aan om de kleur van het echte haar en de extensions te laten matchen.

Fabel: Hair weaves zijn slecht voor je haar

Een andere fabel over hair weaves is, dat het slecht is voor je haar. Want we kennen ook allemaal de verhalen van vrouwen bij wie het echte haar genadeloos afbrak. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn.

Door de specialist

Als je de hair weaves correct laat plaatsen, goed verzorgt en door een professional laat verwijderen, zijn extentions niet schadelijk. Het is wel echt belangrijk om je dan aan die punten te houden. Bezoek daarom een professionele salon die verstand van en ervaring heeft met hair weaves. Kijk ook bij de reviews of vraag dames uit je kennissenkring naar hun ervaringen. Ook blogs en fora kunnen veel informatie over hairextensions bieden.

Feit/fabel: Hairweaves vragen veel onderhoud

Het is wel een feit dat hairweaves meer onderhoud vergen dan je eigen haar. Dat is belangrijk om het haar zo lang mogelijk mooi te houden. Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat de weaves niet gaan klitten of in de knoop komen met je eigen haar.

Goede verzorging

Wat kun je daarvoor het beste doen? De extensions vragen om een iets andere verzorging. Koop een shampoo en conditioner die speciaal bestemd zijn voor je nieuwe lange lokken. Als je klaar bent met wassen, droog het dan niet ruw af met een handdoek. Gebruik een oud T-shirt of een microvezeldoek om het haar droog te deppen. Wacht ook even met borstelen tot het droog is. Het haar kammen als het nog nat is, is net iets te ruw en moet met veel kracht. Zo kun je je hairweaves per ongeluk lostrekken. Probeer zoveel mogelijk met vlechten in het haar te slapen. Of zet een haarmutsje op. Zo voorkom je klitten en knopen als je woelt in je slaap.

Fabel: Hair weaves voelen strak aan op je hoofd

Je hebt je weave extensions laten zetten. Ze zien er prachtig uit, maar ze bezorgen je letterlijk hoofdpijn. Dat is zeker niet de bedoeling. Weaves hoeven niet strak aan te voelen op je hoofd. Met bijvoorbeeld de microring-techniek worden de weaves losjes aan het haar geweven. Dankzij de ringetjes is er afstand tussen de weaves en de schedel.

Feit: Hair weaves zijn duur

Dit is wel een feit. Weaves zijn duurder dan je standaard bezoek aan de kapper. Zeker als je voor goede kwaliteit en een professionele salon kiest. Wil je bij de kapper hairweaves laten zetten? Doe het dan goed en investeer iets meer. Dat voorkomt een hoop ellende voor je haar. Gelukkig krijg je voor echt mooie weaves heel veel terug, zoals meer zelfvertrouwen. Wil jij de mooiste en beste hair weave extensions? Dan ben je van harte welkom bij Grand Salon Maitres de Coiffure in omgeving Rotterdam Centrum. Neem gerust contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat jij nog niet wist over… haarverzorging

Wat je nog niet wist over goede haarverzorging… Lees hier meer!

Lees verder

Futloos en droog haar? Probeer haarbotox!

Haarbotox kan helpen bij droog en futloos haar.

Lees verder

Thuiskomen bij Grand Salon!

Altijd al willen weten hoe het er in een kapsalon aan toe gaat? Lees het hier!

Lees verder

Erg dun haar? Een weave is de oplossing!

Dun haar kan enorm frustrerend zijn. Met een weave kun je je eigen haar op natuurlijke wijze aanvullen.

Lees verder

Vraag het de expert: Welke haarkleurtechnieken zijn er?

Dun haar kan enorm frustrerend zijn. Met een weave kun je je eigen haar op natuurlijke wijze aanvullen.

Lees verder

Grand Salon: ‘the place to be’ voor weaves én topstylisten

Als topstylist werkt Hedwich Vigelandzoon vaak samen met interessante modellen. Denk aan Sylvie van der Vaart of Romy Monteiro.

Lees verder

Eerste hulp bij krullen: hoe verzorg je ze het beste?

Krullen zijn vaak prachtig… mits goed verzorgd! Hoe style en verzorg je jouw krullen?

Lees verder

De beste haarbehandelingen voor fijn of dun haar

Als je fijn of dun haar hebt, wil je daar graag iets aan doen. Hoe kun jij jouw haar optimaal laten stralen? Lees het hier!

Lees verder

Hoe werkt haarbotox precies?

Wat doet haarbotox? Voedend en verzorgend dankzij alle vitaminen, voedingsstoffen en antioxidanten.

Lees verder

Reviews

Vandaag mocht ik weer heerlijk genieten bij m’n favoriete kapper GrandSalon maitres de coiffure Waar mijn Corona futloze coupe werd omgetoverd in een volume coupe door Hedwich. Super blij met mijn nieuwe kleur & coupe!

- Carmela

Een zeer prettige en aangename sfeer. Klasse behandeling en echt goede kappers waar je je met een gerust hart aan over kan geven en genieten. Het resultaat is perfect.

- Verginia van de Beek-Vigelandzoon

Vriendelijk en kundig

- Gre van Hutten de Vries

Maak vandaag nog een afspraak!

Het team van Grand Salon staat voor je klaar om je in de watten te leggen en jouw haar weer in topconditie te krijgen. Dus waar wacht je nog op?