Vraag het de expert: Welke haarkleurtechnieken zijn er?

Heb jij wel eens je haar geverfd? Misschien denk je dan meteen aan een hoofd vol folies die de kapper nauwkeurig in het haar heeft gezet. En zeker, het is een beproefde haarkleurtechniek. Maar er zijn nog veel meer technieken waarmee er verschillende effecten gecreëerd kunnen worden. Bij Grand Salon Maiters de Coiffure denken de stylisten graag met je mee om jouw gewenste kapsel neer te zetten. Lees hier welke technieken zoal ingezet kunnen worden!

Een hoofd vol folies

De folietechniek is misschien de bekendste verftechniek. Hierbij worden dunne strengen haar in de verf gezet en in een aluminiumfolietje gevouwen. Op die manier kunnen de verschillende laagjes elkaar niet raken en ontstaan er mooie kleurtonen in het haar. Doordat het vermengd raakt met de natuurlijke haarkleur, ontstaat er een subtiele en mooie overgang. Met deze techniek kan de stylist ook meerdere kleuren in het haar aanbrengen, als dat je wens is.

Prachtig kleurverloop met balayage

De balayagetechniek is een ontzettende populaire techniek. Hierbij verloopt de haarkleur van donker bovenin, tot mooi opgelichte punten. De lichtste punten in het haar zijn daarbij zo’n 50% lichter dan het donkerste deel. Het haar wordt met een kwastje geverfd, beginnend op zo’n vijf centimeter van het hoofd. Het geeft een natuurlijk verloop-effect dat extra diepte geeft aan je kapsel. Bijkomend voordeel is dat uitgroei zeer onopvallend is, zeker wanneer het donkerste deel van je haar je eigen natuurlijke kleur is.

Schaduwen met ombre

Ombre is Frans voor schaduw, dat geeft al een klein tipje van de sluier wat het eigenlijk is. Hierbij heeft het bovenste deel van het haar een donkerdere kleur dan het onderste deel. Ombre lijkt daarmee veel op de balayagetechniek, maar hierbij is sprake van een groter kleurverschil. Hierbij zijn de lichtste stukken tot wel 70% lichter dan de donkere delen in het haar. Wel wordt ook hierbij de overgang zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

Subtiele babylights

Wil jij je haar wel een kleurtje geven zonder een enorme transformatie te ondergaan? Dan kunnen babylights iets voor je zijn. Deze zeer subtiele highlights geven je haar een fris kleurtje mee, zonder dat je meteen een heel kapsel geverfd hebt. De stylist verft hierbij vooral de haren rondom je gezicht en kruin, waardoor dit subtiele effect ontstaat. Het voordeel? Het is hierdoor een erg onderhoudsarm kapsel!

Zo lang mogelijk genieten

Wanneer je een mooie, frisse haarkleur hebt gekregen, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom zijn er een paar tips waar je rekening mee kunt houden.

Meer weten?

Wil jij ook je haar een prachtig kleurtje meegeven? Of wil je advies over wat voor kapsel echt bij je zou passen? Kom gerust langs bij Grand Salon Maitres de Coiffure om jezelf eens even heerlijk in de watten te laten leggen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat jij nog niet wist over… haarverzorging

Wat je nog niet wist over goede haarverzorging… Lees hier meer!

Lees verder

Futloos en droog haar? Probeer haarbotox!

Haarbotox kan helpen bij droog en futloos haar.

Lees verder

Thuiskomen bij Grand Salon!

Altijd al willen weten hoe het er in een kapsalon aan toe gaat? Lees het hier!

Lees verder

Erg dun haar? Een weave is de oplossing!

Dun haar kan enorm frustrerend zijn. Met een weave kun je je eigen haar op natuurlijke wijze aanvullen.

Lees verder

Grand Salon: ‘the place to be’ voor weaves én topstylisten

Als topstylist werkt Hedwich Vigelandzoon vaak samen met interessante modellen. Denk aan Sylvie van der Vaart of Romy Monteiro.

Lees verder

Eerste hulp bij krullen: hoe verzorg je ze het beste?

Krullen zijn vaak prachtig… mits goed verzorgd! Hoe style en verzorg je jouw krullen?

Lees verder

De feiten en fabels over hairweaves

Er bestaan veel fabeltjes rondom weaves. Maar welke kloppen wel en welke niet? Dat lees je hier!

Lees verder

De beste haarbehandelingen voor fijn of dun haar

Als je fijn of dun haar hebt, wil je daar graag iets aan doen. Hoe kun jij jouw haar optimaal laten stralen? Lees het hier!

Lees verder

Hoe werkt haarbotox precies?

Wat doet haarbotox? Voedend en verzorgend dankzij alle vitaminen, voedingsstoffen en antioxidanten.

Lees verder

Reviews

Vandaag mocht ik weer heerlijk genieten bij m’n favoriete kapper GrandSalon maitres de coiffure Waar mijn Corona futloze coupe werd omgetoverd in een volume coupe door Hedwich. Super blij met mijn nieuwe kleur & coupe!

- Carmela

Een zeer prettige en aangename sfeer. Klasse behandeling en echt goede kappers waar je je met een gerust hart aan over kan geven en genieten. Het resultaat is perfect.

- Verginia van de Beek-Vigelandzoon

Vriendelijk en kundig

- Gre van Hutten de Vries

Maak vandaag nog een afspraak!

Het team van Grand Salon staat voor je klaar om je in de watten te leggen en jouw haar weer in topconditie te krijgen. Dus waar wacht je nog op?